Enver Karahan’ın “Bir Yanılsamanın Tragedyası” Raflarda

Enver Karahan‘dan sıra dışı bir öykü kitabı! “Bir Yanılsamanın Tragedyası“, Liman Yayınları güvencesiyle satışa sunuldu. 180 sayfa olan kitapta 25 adet öykü bulunmakta olup, ön sözü yazar Erdal Çakıcıoğlu’na ait.
Enver KarahanZamana Yenik Düşler” başlıklı şiir kitabından sonra kaleme aldığı “Bir Yanılsamanın Tragedyası” içeriğinde yer alan durum/kesit öykülerinde, kaygı ve ruhsal çöküntülerin oluşturduğu insan hallerine ve toplumsal sorunların yaşam üzerinde yarattığı olumsuzluklara değiniyor.

Bir Yanılsamanın Tragedyası“, seçkin kitap evleri ile online kitap sitelerinden temin edilebilir.

 

Tanıtım Bülteninden:
Işığa hasret kalmış bir kentin yıkıntılarını andırıyorum. Uğultu gidiyor, karanlık gidiyor, annemin sesi…

Geçen senelerdi, “kahvaltı hazır,” demiş ve gitmişti, sesini bu dünyaya bırakıp. Bense kalmıştım bu dünyanın küflü yaşantısında. Bir bardağın dibinde kalan çay gibiydim, soğuk ve acı. Bir konuşmada kırılan pot, anksiyete ataklarında beliren distopik kaygılar, bir şiire eklenecek kelimeyi yıllarca arayan bir şairin çaresizliğini yaşıyordum. Bir söz gelir hatırıma, kâğıt kalem telaşına düşerken, açık kalan pencereden giren bir kuşun kanadına tutunup uzaklaşır gider sözcükler. Şaşkın bakışlarım sallanan perdeye takılır. Katotonik halim tüm evi işgal ederken giganteuslar, karanlık boşluklardan alaycı bakışlarını serperler üzerime. Bir şarkı çalar radyoda, açarım sesini; yan dairedeki cenaze gelir aklıma önce radyoyu, sonra çenemi kaparım. Akvaryumdaki balıklarımı düşlerimden arta kalan kırıntılarla beslerim.

Kapı paspasımın temiz oluşuna üzülen bir tek ben miyim? Kapı zilimin sesini düşünüyorum bir an, nasıldı diye. Kapıyı açıyorum, temiz paspasıma basıp zile başımı dayıyorum. En son ne zaman duymuştum bu sesi, hatırlayamıyorum…

 

Enver Karahan kimdir?
1983 yılında İzmir’de doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat bölümü mezunu olup, Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitimine devam etmektedir. “Beşinci Sanat” Edebiyat, Kültür ve Sanat sitesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmenidir. Öykü, şiir ve inceleme yazıları, çeşitli dergilerde/edebiyat sitelerinde yayımlanmaktadır. “Cumhuriyetin 100. Yılında İz Bırakan Kalemler”, “Şiir Treni” ve “Öykü Dükkanı” adlı derleme kitaplarda yer aldı. Halen Kocaeli’nde yaşamını sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

oiktoz; bolca kültür çokça sanat mottosuyla yola çıkan bir kültür sanat girişimidir. Bir websitesi, bir sanat kulübü, bir dergisi, bir bülteni ve içerisinde şimdiden birçok oiktozlu barındıran yaşayan ve gelişen bir topluluktur. Kültür ve sanatla ilgilenmekten mutluluk duyan ve bu mutluluğun devam etmesi için de bu alanda üreten insanların hikayelerini anlatan bir oluşumdur.