Arter Koleksiyonu’ndan “Kendi Gölgesinde” Sergisi

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan “Kendi Gölgesinde” adlı grup sergisi, sanat eserlerinin birbirleri ve mekan ile kurduğu ilişkileri keşfetmek amacıyla ziyaretçileri davet ediyor.

“Kendi Gölgesinde” adlı koleksiyon sergisi, iç ve dış, kamusal ve özel, varlık ve yokluk, hafıza ve unutma, boşluk ve beden gibi tematik ikilikler etrafında düzenlenirken, bu ikilikler arasındaki ilişkilerin doğurduğu ara bölgeleri inceliyor. Sergi, 25 sanatçının eserlerine ev sahipliği yaparken, Arter’in giriş ve -1. kat galerilerini içeren iki bölümden oluşuyor.

Arter Koleksiyonu’ndan seçilen eserler, görünmezlik, belirsizlik, gizlilik, muğlaklık gibi nitelikleriyle, ziyaretçileri zihinsel bir yolculuğa davet ederken, gölgede kalanları aramaya ve kendi düşünsel ve duygusal deneyimlerini zenginleştirmeye teşvik ediyor.

Bu yapıtlar, sık sık sıradan veya günlük nesneler ve durumları dönüştürmek, karartmak, eksiltmek, tekrarlamak, yer değiştirmek gibi beklenmedik müdahalelerle öne çıkarılmışlardır. Bu eserler, mekan içinde yaratılan etkileşim ve yakınlıklarıyla yeni anlamlar keşfetmeye yönelik sisli bir perspektif sunarlar.

Yapı Kredi’nin katkılarıyla gerçekleşen “Kendi Gölgesinde” sergisi, Arter’in giriş ve -1. kat galerilerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Bu sergide Hüseyin Bahri Alptekin, Mirosław Bałka, Pedro Barateiro, Michał Budny, Hera Büyüktaşçıyan, Jae-Eun Choi, Cevdet Erek, Terry Fox, Hreinn Friðfinnsson, Bilge Friedlaender, Deniz Gül, Mona Hatoum, Rolf Julius, Nadia Kaabi-Linke, Šejla Kamerić, Borga Kantürk, Mohammed Kazem, Inge Mahn, Ferhat Özgür, Seza Paker, Pinaree Sanpitak, Chiharu Shiota, Yaşam Şaşmazer, Hema Upadhyay ve Nika Zupančič gibi sanatçıların eserleri yer almaktadır.

oiktoz; bolca kültür çokça sanat mottosuyla yola çıkan bir kültür sanat girişimidir. Bir websitesi, bir sanat kulübü, bir dergisi, bir bülteni ve içerisinde şimdiden birçok oiktozlu barındıran yaşayan ve gelişen bir topluluktur. Kültür ve sanatla ilgilenmekten mutluluk duyan ve bu mutluluğun devam etmesi için de bu alanda üreten insanların hikayelerini anlatan bir oluşumdur.