Arter Kütüphane Söyleşileri; Latife Tekin İle Başlıyor

Arter, “Kütüphane Söyleşileri” serisinin ilkinde, 1983’de yayımlanan ilk romanı Sevgili Arsız Ölüm’den 2022’de yayımlanan Zamansız’a 40 yıldır Türkiye’nin edebiyat ortamını yenilemeye devam eden yazar Latife Tekin’i ağırlıyor. Doğayla kurduğu ilişkiyi sanat anlayışının merkezine alan Tekin, sohbetinde sanatın rolünü edebiyat penceresinden ele alacak.

İyi bir sanat eserinin doğaya ait olduğunu düşünüyorum. Sadece roman değil, iyi heykel, iyi resim de doğaya aittir. İnsanın konuşması gürültü yaratır; edebiyatçının asıl işi, dünyayı gürültüye boğan insanın sesini bir ahenge kavuşturmaktır.
– Latife Tekin

Etkinlik 23 Mart 2024 Cumartesi, 17:00’de Arter’de gerçekleştirilecektir. Dili Türkçedir. Katılım ücretsiz olup kayıt gerektirmez.

Etkinlik yaklaşık 1 saat sürecektir. Etkinlik süresi katılımcıların etkileşimlerine göre farklılık gösterebilir.
1957 yılında Kayseri’de doğan Latife Tekin dokuz yaşında ailesiyle İstanbul’a geldi. İlk kitabı Sevgili Arsız Ölüm 1983’te çıktı. Ardından Berci Kristin Çöp Masalları (1984), Gece Dersleri (1986), Buzdan Kılıçlar (1989), Aşk İşaretleri (1995), Ormanda Ölüm Yokmuş (2001), Sedat Simavi Ödülü’nü kazandığı Unutma Bahçesi (2004), Muinar (2006), Manves City (2018), Sürüklenme (2018) ve Zamansız (2022) başlıklı romanları; 1997’de Gümüşlük Akademisi başlıklı öykü kitabı; 2009’da denemelerini bir araya getirdiği Rüyalar ve Uyanışlar Defteri; 2020’de ise Altınçayır Vadisi’nin Çocukları başlıklı çocuk kitabı yayımlandı. 2019 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne değer görülen Latife Tekin’in Türkçenin yarına kalacak büyülü mirası olarak nitelenen romanları İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Felemenkçe ve Farsça başta olmak üzere pek çok dile çevrildi.

oiktoz; bolca kültür çokça sanat mottosuyla yola çıkan bir kültür sanat girişimidir. Bir websitesi, bir sanat kulübü, bir dergisi, bir bülteni ve içerisinde şimdiden birçok oiktozlu barındıran yaşayan ve gelişen bir topluluktur. Kültür ve sanatla ilgilenmekten mutluluk duyan ve bu mutluluğun devam etmesi için de bu alanda üreten insanların hikayelerini anlatan bir oluşumdur.