2024 ALMA Adayları Açıklandı: Türkiye’den 3 Kurum Aday Listesinde

2024 ALMA Ödülleri için 68 farklı ülkeden toplamda 245 aday gösterildi. Ödül sahibi, 9 Nisan 2024 tarihinde Bologna Çocuk Kitapları Fuarı‘nda açıklanacak.

ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award), ünlü yazar Astrid Lindgren’in anısına her yıl Swedish Arts Council tarafından verilen bir ödüldür. Bu ödül, hayal gücü, cesaret, saygı, empati ve sınırları aşan sanat anlayışına sahip kişilere yönelik bir onur olarak açıklanmaktadır. ALMA’nın sahibi, SEK 5,000,000 (513,000 dolar) para ödülü ile ödüllendirilmektedir, bu da İsveç’in çocuk edebiyatına verdiği önemin bir göstergesidir.

ALMA Ödülü, çocuk kitabı yazarları ve çizerlerinin yanı sıra kurumlara da verilebilmektedir. Ülkelerinde çocuk edebiyatını ilerletme konusunda üstün çaba sarf etmiş kurumlar da bu ödüle aday gösterilebilmektedir. Türkiye’den 2024 adayları arasında, çocuk edebiyatına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirmiş üç kurum bulunmaktadır.

Bu kurumlar şunlardır:

  • Bütün Çocuklar Bizim Derneği
  • Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV)
  • OKUYAY

Kendilerine oiktoz ekibi olarak başarılar diliyoruz.

oiktoz; bolca kültür çokça sanat mottosuyla yola çıkan bir kültür sanat girişimidir. Bir websitesi, bir sanat kulübü, bir dergisi, bir bülteni ve içerisinde şimdiden birçok oiktozlu barındıran yaşayan ve gelişen bir topluluktur. Kültür ve sanatla ilgilenmekten mutluluk duyan ve bu mutluluğun devam etmesi için de bu alanda üreten insanların hikayelerini anlatan bir oluşumdur.