Braille Alfabesiyle Basılmış “Engel Tanımayan Kitaplar” Çıktı

Can Yayınları ve Amazon Türkiye, Braille alfabesiyle özel olarak basılmış olan “Engel Tanımayan Kitaplar” serisini sunmak için iş birliği yapıyor. Bu 24 kitaplık koleksiyon, dünya klasiklerinden ve sevilen çocuk kitaplarından oluşuyor ve Can Yayınları’nın uzmanlığıyla Braille alfabesi ile basılmıştır. Bu kitaplar Amazon Türkiye üzerinden Türkiye genelinde satışa sunulmaktadır. “Engel Tanımayan Kitaplar” serisi, 15 Ekim’den itibaren Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde Amazon.com.tr’de satışa sunuldu.

Bu özel koleksiyon, dünya klasiklerinden önemli yazarların öykülerini içerirken, çocuk kitapları kısmında ise yaklaşık 40 dilde 10 milyonun üzerinde okuyucuyla buluşan Elmer serisi dikkat çekmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, dünyada 285 milyon görme engelli birey yaşamaktadır, bu bireylerin 39 milyonu ise tamamen görme engellidir. Ancak iletişim ve bilgi büyük ölçüde görsel odaklı olduğundan, görme engelliler bu kaynaklardan yeterince yararlanamamaktadır.

Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit, bu anlamlı iş birliği hakkında şunları söyledi: “Biz Can Yayınları olarak toplumun tüm kesimlerine Türk ve dünya edebiyatının en iyi kitaplarını ulaştırma sorumluluğu hissediyoruz. Son yıllarda görme engelli bireyler için sesli kitap uygulamaları konusunda önemli adımlar atmış olsak da ne yazık ki Türkiye’de Braille alfabesiyle yazılmış edebî eserler yok denecek kadar az. Biz de bu bağlamda Türkiye’ye geldiği ilk günden beri çeşitli önemli projelerde iş birliği yaptığımız Amazon Türkiye’yle bu sefer de görme engelli bireyler için bir araya geldik. Dünya ve çocuk klasiklerinden oluşan çok güzel bir seçki yaptık ve 24 kitabımızı Braille alfabesiyle yazdırdık. Bu kitapları görme engelli bireylerin en kolay okuyacakları formatta bastırdık ve amazon.com.tr sayesinde Türkiye’nin her yerinden erişilebilir hale getirdik. Zaman içinde kitap çeşidimizi de artırmayı planlıyoruz.”

Bu özel serinin ilerleyen dönemlerde genişletilmesi planlanmaktadır. Şu anki kitap listesi aşağıda verilmiştir:

  1. Taşrada Düğün Hazırlıkları
  2. İşte Geldim
  3. Herodias
  4. Baba
  5. Çelik Boğaz
  6. Çinago
  7. Altın Böcek
  8. Pahalı Dersler
  9. Pinti Şık
  10. Canterville Hayaleti
  11. Son Derece Tuhaf Bir Durum
  12. Gençlik
  13. Llama Llama Anneler Günü Hediyesi
  14. Llama Llama ve Şanslı Pijama
  15. Llama Llama Yüzmeyi Öğreniyor
  16. Llama Llama ve Arkadaşları
  17. Dans Ayakkabıları
  18. Çorap Gonzo
  19. Kargocu Kozi
  20. Bol Kepçe Lokantası
  21. Elmer
  22. Elmer ve Wilbur
  23. Elmer Günü
  24. Elmer ve Kelebek

oiktoz; bolca kültür çokça sanat mottosuyla yola çıkan bir kültür sanat girişimidir. Bir websitesi, bir sanat kulübü, bir dergisi, bir bülteni ve içerisinde şimdiden birçok oiktozlu barındıran yaşayan ve gelişen bir topluluktur. Kültür ve sanatla ilgilenmekten mutluluk duyan ve bu mutluluğun devam etmesi için de bu alanda üreten insanların hikayelerini anlatan bir oluşumdur.